Sunday, August 21, 2011

::merokok memang boleh..::

Assalamualaikum..


Aku yakin..bila kita merokok ni memang kita nampak macam style..nampak lebih macho bila ada potongan rokok di tangan..pastu kita sangkut kat tepi telinga..memang nampak cool la kan?lepas tu asap die kita boleh buat bentuk yang kita nak..bentuk luv..tak pun bentuk awek kita..bentuk kucing kesayangan kita pun boleh..memang dasat..


Orang kata..merokok ni boleh hilangkan stress..kalau stress buat asingment,gaduh dengan cik awek,tak pun duit tak da..try la merokok..kompem semua stress tu akan hilang..betul..sekali dua kali dia akan hilangkan stress kita..tapi bila masuk kali yang ketiga stress kita akan berganda-ganda..sebab..duit memang dah kosong dalam bank tu..tinggal sepuluh ringgit je..tapi mane boleh kuar..pastu datang pulak penyakit jantung..lagi la stress..kalau yang beruntung tu..terus masuk kubur..memang hilang stress selama-lamanya..



Orang juga kata yang stress ni boleh jimatkan duit kita..bila hisap rokok ni kita tak kan lapar..cukup la dengan sebatang rokok n segelas air kopi..memang kenyang 1 hari tu..bile lapar sumbat satu batang lagi..kompem kenyang..kalau kita perasan..ada sesetengah orang ni masuk je waktu berbuka bukan kurma yang disuap dulu..tapi sebatang rokok yang dinyalakan terlebih dulu..


Aku mengaku yang aku jugak pernah hisap rokok..tapi tak sedap langsung macam yang depa cerita..depa kata rokok ni manis..bila hisap tu rasa nak lagi..tapi aku rasa macam kertas terbakar ada la..mungkin sebab aku hisap rokok kertas kot..lol..waktu kecik-kecik memang semua nak try..hehe


kalau dulu memang rokok tak boleh..tapi sekarang rokok dah boleh..jadi apa tindakan kita?tau kan yang rokok ni boleh memberi kesan negatif pada siapa yang hisap dan orang yang hidu?..ye..rokok memang boleh..boleh membawa maut..ingatlah orang tersayang...


pemenang segmen+kempen 'tak nak merokok'

slogan:rokok tidak menjaminkan lalilatul qadar okehhh..

www.tips-fb.com

6 comments:

Iffah Afeefah said...

tahniah azrijohan

haha

sempoi jek

K O R I E said...

salam,
slogan dia mmg best larh! kena dgn bulan ramadhan.. + input.
nanti klo buat segmen lagi inform korie k

al_hakim said...

haha..orait korie..

**::CIKNUURUL::** said...

merokok mmg agenda utama ye bile time bebuke,.haishh,..letih menengoknye,.dn semput mnghidunye,.tolonglahh,..

al_hakim said...

sabau je la kan

My Name is Mar said...

Yes!
Saya TEWAS!
Ha-ha-ha!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...