Monday, December 19, 2011

semuanya tentang lelaki

Mungkin ada sesetengah orang perempuan kat luar sana yang kata lelaki ni susah nak difahami.Ada jugak yang kata guwa ni pelik.Tapi sedar tak yang dia tu lagi pelik.Hakhak..Tak kan la dua-dua pelik kan?Tak kan..


Bagi guwa,lelaki ni tak susah pun nak difahami.Tapi guwa mengaku,ada sesetengah lelaki yang agak susah nak difahami.Sikit je la.Yang lain tu lebih kurang macam guwa je.


So,macam mane lelaki ni sebenarnya..


1.Lelaki tak suka kalau seorang perempuan yang kata ego lelaki ni tinggi.Sebab orang lelaki tahu,ego tu bukan dia yang nak.Ia datang dengan sendirinya.Tapi guwa rasa,orang perempuan yang cakap ego lelaki ni tinggi ni pun punyai ego yang tinggi.Dua kali lima seploh jugak..


2.Orang perempuan selalu cakap yang lelaki ni macam tak de perasaan pun.Tak sensitif langsung.Sebenarnya,orang lelaki ni manusia jugak.Ada hati dan perasaan.Cumanya,dia tak kan menangis depan seorang perempuan sebab dia nak korang rasa diri dia kuat untuk jaga korang.Kalau dah dua-dua nangis sape yang nak pujuk?Bila bersendiri,baru orang lelaki akan mengalirkan air mata..


3.Orang lelaki ni bila dengan member-member,bahasa kesat tu macam dah jadi benda wajib atau  lingua franca.Tapi kalau depan pompuan,lingua francanya ialah ayat bunga-bunga.Perempuan kan sensitif.Kang guna bahasa kesat menangis pulak.Tapi bagi guwa,lelaki macho tak guna bahasa-bahasa kesat ni.Macam .......Hakhak..


4.Orang lelaki dengan member memang tak berkira.Ko nak kongsi barang kongsilah.Ko nak kongsi laptop kongsilah.Ko nak share topup share la.Ko nak kongsi tilam atau bantal sekalipun,kongsilah.Tapi bila part awek,ko nak kongsi?Jangan harap.Nampak tak yang lelaki ni sweet..


5.Orang lelaki ni tak suka cakap banyak apatah lagi membebel.Orang lelaki pegang pada prinsip,biar mulut tak bergerak asalkan tangan yang bergerak.Tapi lately ni,guwa rasa macam dunia dah terbalik.Orang lelaki lagi kuat membebel dari orang perempuan.Nasib baik la guwa kawen dengan orang perempuan.Hakhak


6.Orang lelaki cukup tak suka kalau orang yang di atas dia perempuan.Macam guwa sendiri,cukup tak suka kalau orang perempuan yang jadi pemerintah atau pengerusi kelab sekalipun.Kalau bab rajin tu memang la guwa respect,tapi kalau dah tiap-tiap hari nak buat perjumpaan tak ke terlalu rajin tu.Ke sebab nak tengok guwa ni?Berterus terang je ok..


Nak orang faham kita same je susah dia macam mane kita nak faham orang lain.Tapi kalau ada orang yang dah faham dengan korang,stick la dengan dia.Bukan mudah nak cari orang yang faham dengan perangai pelik macam korang..kahkah..

www.tips-fb.com

37 comments:

DRceria said...

the best!!! terbaeek!!! Lelaki ni sukar difahami secara mata kasar... faham guna mata hati, kan..??

ayu sakura said...

yeah srbe sdkit ad btolnye la..^_^

al_hakim said...

betui!haha

Anonymous said...

ade jugak le yg betul.. >_<

Iffah Afeefah said...

No 6 lawok

sllu jd

kmi y pmpuan pon xske pjmpaan hri2

Anonymous said...

yg no.6 tuh bet0l... even sy p0mpuan skalip0n kekadang x ska jugak klu p0mpuan neh jd ketua... x caya cba tgk pengetua sekolah klu p0mpuan mmg tegas !!! sy ska pengetua llaki!!! semp0i jerr...

kusyi said...

dalam Al-Quran pun dah termaktub bahawa lelaki lah yang boleh jadi pemimpin. perempuan susah jadi pemimpin. cerewet. hoho..nice entry!

AmirahSM said...

yups lelaki perangai pelik begitu juga perempuan. skng due2 same. zaman dh berubah. seriusly

Che Ruzaini Nick said...

^^,

Saddila said...

suka number dua . ehh apesal yang last tu macam kuat sangat poyonya tu ?? hahaha maaf bang .

biela bell said...

hahaha! benda nie lah yg selalu berbangkit psl lelaki..nice entry and answer! kah3x..
tak suka tengok lelaki yg suka ambik remeh psl ssuatu perkara..mcm xde perasaan pulak..huhuhu

UniMeOw said...

n3 ni wat ak t'syum...ewww~~
(jgn tya knp...sb ak pon tataw..:p)

Anonymous said...

lelaki suka perempuan yang lawa..yang cantik molek..putih gebu yang kurus bak super model..lelaki tak suka perempuan yg chubby, kulit gelap, mata sepet..

starzieti said...

part no 1 tuh aku setuju sbb ego aku mmg sangat tgi maybe disebabkan faktor umur. erk ? :b

yg no 3 tuh aku tak suke sbb mase mood dia baik mmg la gune ayat bunge2. ce kalo marah, habis belaka ayat2 yg die gune at mmbe die tuh, die hamburkan at awek die. sian awek die sbb tuh aku nak pilih lelaki yg bersabar n tak suke ckp base kesat. :')

tgk macam pmpuan, ckp baik2 je ngan mmbe2 die. bile ckp ngan bf die lagiknye la baik. macam tuh kan bagus. huh. perempuan kan. well. hehe. :D

Nur Aischa said...

paling suka no.2, 3, 4. hahaha klakar habis lah :D mmg pun, sbenarnya tak boleh jugak salahkan laki 100%. masing2 kena tolak ansur la kan..

Nur Aischa said...

paling suka no2, 3, 4. hahaha klakar habis lah :D mmg pun, sbenarnya tak boleh jugak salahkan laki 100%, masing2 kena tolak ansur la kan..

WaniZakaria said...

xboleh blah.nasib aku kawin dgn pmpuan besok. :)

WaniZakaria said...

xboleh blah.nasib aku kawin dgn pmpuan besok. :)

erma nazillah said...

setuju dgn keterangan2 di atas..weee...tp yg num 6 tu mcm..errr..hehe

Qil_H0shi said...

hahaha.,best entry nih!!.,n0 1 tuh wa sentap bile bace.,kasi tukar :D.,

umie naziera said...

waah,entry nie terbaik laa...lelaki tak teruk mana pown sebnrnya kan kan..

Khairiz said...

jemput la singgah disini

al_hakim said...

umie:nak cakap lelaki ni tetap teruk la ek?=P

balqis said...

Dua2 ni betul ;) huhu

5.Orang lelaki ni tak suka cakap banyak apatah lagi membebel.Orang lelaki pegang pada prinsip,biar mulut tak bergerak asalkan tangan yang bergerak.Tapi lately ni,guwa rasa macam dunia dah terbalik.Orang lelaki lagi kuat membebel dari orang perempuan.Nasib baik la guwa kawen dengan orang perempuan.Hakhak

: masa pergi amek lesen memandu, polis jpj tu asek membebel je. (dia lelaki)
6.Orang lelaki cukup tak suka kalau orang yang di atas dia perempuan.Macam guwa sendiri,cukup tak suka kalau orang perempuan yang jadi pemerintah atau pengerusi kelab sekalipun.Kalau bab rajin tu memang la guwa respect,tapi kalau dah tiap-tiap hari nak buat perjumpaan tak ke terlalu rajin tu.Ke sebab nak tengok guwa ni?Berterus terang je ok..

: saya perempuan dan saya pun tak suka bile lelaki macam 'hilang maruah' dari aspek ni. kalau boleh biarlah lelaki jadi pemimpin. ;)

balqis said...

Dua2 ni betul ;) huhu

5.Orang lelaki ni tak suka cakap banyak apatah lagi membebel.Orang lelaki pegang pada prinsip,biar mulut tak bergerak asalkan tangan yang bergerak.Tapi lately ni,guwa rasa macam dunia dah terbalik.Orang lelaki lagi kuat membebel dari orang perempuan.Nasib baik la guwa kawen dengan orang perempuan.Hakhak

: masa pergi amek lesen memandu, polis jpj tu asek membebel je. (dia lelaki)
6.Orang lelaki cukup tak suka kalau orang yang di atas dia perempuan.Macam guwa sendiri,cukup tak suka kalau orang perempuan yang jadi pemerintah atau pengerusi kelab sekalipun.Kalau bab rajin tu memang la guwa respect,tapi kalau dah tiap-tiap hari nak buat perjumpaan tak ke terlalu rajin tu.Ke sebab nak tengok guwa ni?Berterus terang je ok..

: saya perempuan dan saya pun tak suka bile lelaki macam 'hilang maruah' dari aspek ni. kalau boleh biarlah lelaki jadi pemimpin. ;)

Eera Shera said...

betul gak..kalo pompoan jd ketua tak best sgt..n sy x suka lecturer pompoan..sbb cerewet..kalo lelaki lebih simple n rilek ;)

gdsbnga said...

lelaki ni memang tak banyak cakap selalunye , tapi tindakannya dah cukup untuk tunjukkan apa yang dia rase . kan ? hihi

Zul Fattah said...

no 2 tu aku stuju sangat.. kenapa org slalu kata aku xde perasaan? huwaaa

cikyanxyanx said...

yeke ? laki tak suke angap diri depa uh ego ??

gnesop.com said...

ikut garis panduan Islam pasti menjadi yng terbaik kan?

Alin Marlini said...

ada lelaki yg kuat membebel lagik hebat dr pompuan ...heheheh

G@D!z$ said...

senyum sy baca entry ni...ade yg btulnya ada yg x...masing2 pnye pengalaman kn...

miss inna said...

walaupun inna dah baca smpai habis, tp inna still xfhm jg dgn lelaki nie..hmm!

Fendy said...

lelaki lebih simple dari wanita..

Lelaki- nampak je cool depan perempuan, tp dalam hati...menggeletar habis...lagi2 awek cun glerrr...

Lelaki- xsuka cakap dengan wanita lagi2 aspek gosip dan hal2 yang remeh...lelaki lebih suka bercakap tentang perkara yg penting..tp dengan membe, byk gak ckp...

lelaki- luaran kasar, tapi biasanya dalaman xsekasar luaran..senang kata, lembut hati..lagi2 dgn makwe sendiri...sentiasa b;sabar

Eein Azryn said...

saya suka yang last sekali. yang takde nombor tu. haha. :D

Syafiq Ahadin said...

lama tak singgah! sory weh! :(

kaka said...

salam..boleh tak kalau kaka nak request something..buat la pulak post pasal sebab2 kenapa lelaki menipu..sebagai perepuan kaka teringin sangat nak tawu reasons2 sebenar kenape lelaki ni menipu terutamanya kt gf dorang sendiri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...