Wednesday, December 21, 2011

Cuti dan drama..

Ada beberapa hari je lagi sebelum cuti sem guwa melabuhkan tirainya.Kalau untuk bebudak sekolah maybe mak bapak diorang dah busy bershoping sakan beli baju sekolah macam diorang pulak yang excited nak bersekolah.Anak-anak duk buat rilek lagi goyang kaki main PS3 kat rumah.Tu la bebudak sekarang.


Untuk yang bukak kedai jual pakaian sekolah,time macam ni lah diorang duk main harga dan bagi macam-macam diskaun.Nak tarik pembeli katanya.Stokin yang dari dua puluh inggit jadi lima belas inggit.Tapi kadang-kadang guwa tertanya jugak,ada logik tak kalau harga stokin tu sepuluh ringgit je?Bisness tak kan senang-senang turun harga ma.Kalau turun pun mesti ada untung jugak.Tak pernah lagi dalam sejarah hidup guwa jumpa orang berniaga nak rugi atau nak jadi muflis.


Eh,apsal cite pasal bisness pulak ni?


So ape aktiviti yang guwa buat sepanjang cuti sem ni?Kalau guwa nak cite satu-satu tu memang tak la.Tapi yang agak menarik guwa berjaya menghabiskan satu drama korea dan satu lagi dalam proses.


Menarik tak?Hakhak..


Mungkin guwa agak ketinggalan dalam bab-bab drama ni.Ye la,ini bidang mak-mak dan akak-akak je.Orang lelaki kurang sangat layan cite yang buat orang senyum sorang-sorang sampai kecuping telinga.Orang lelaki layan bola je.Tak pun cite ganas-ganas macam combat,final destination dan ongbak rindu.Ceramah agama pun iye.


Tapi!Kalau korang yang lelaki dah try tengok sekali,guwa jamin korang akan teruja nak tau apa yang akan terjadi seterusnya.Makanya,dengan secara tak sengajanya korang akan tertekan next episod.Lagi-lagi bila cewek-cewek cun yang berlakon.Hakhak.Bernext-next jadinya.


Bagi korang yang baru nak berjinak-jinak atau bermanje-manje dengan drama korea ni,guwa cadangkan korang tengok secret garden atau your'e beatiful.Bagi guwa,dua drama ni yang terbaik,terbest dan terganas.




Bagi yang tak minat drama pulak,korang boleh la tengok ceramah ustaz azhar idrus.Disamping dapat ilmu,guwa yakin tak kan kering gusi ang duk gelak.Sempoi pun sempoi.Sikit-sikit macam guwa tu ade la jugak.Hakhak..

www.tips-fb.com

32 comments:

caera puttih said...

the best ahh ♥

pelangi hafyza said...

fyza pon peminatdrama korea gak..
banyak lagi cerita yg best la akim..=)

CekbOlat-bOlat said...

haha.. ustaz akim lyan korea.. jom lyan scent of women ! *ekk?

FasiHaH SupiaN said...

daaa tengok!!!!!!!!

cik dila.. said...

da tengok pon..hhe :P

nur fatihatuz zahra said...

haha, layan je laa.. at least tak laa bosan bila tengah cuti sem .. ada juga benda yang kita boleh layan .. tak gituu ? :)

K O R I E said...

MY girlfriend is gumiho pon ok gak ;p

Iffah Afeefah said...

dedue da

49days
dream high

pon best

umie naziera said...

drama! drama! drama!...dh mcm iklan pilih kasih puleekkk >> ahaks

cik najihah said...

walamak..layan jugak ek..

Ayied Zudin Hashim said...

citer korea uh best ! skang tgah tggu "Dream High 2".. 30 januari nie dorg tayang (tp at korea la..hihi)

Raisya Haris said...

Suka tengok secret garden ^^

Arra Ahmad said...

sy pun suka ceramah ustaz azhar..citer korea pun minat..seimbang.hehe

Saddila said...

laa ni kerja dia , ye . kemain sakan lagi berkorea2 .

kusyi said...

huhu.. ustaz hakim da layan drama korea. jengjengjeng~

Nalisa Syahira said...

korea ? hihi , tak minat , tp ustaz idrus tu mmg lawak , haha ,

Nur Aischa said...

yeahh btul tu, crita bof mmg best kan. dh tgk tp lps tu mcm tak sbr2 nak tahu apa next dia..haha

iMieMiey ~ said...

; He's Beatiful terbaik :D

erma nazillah said...

xminat korea..tgk tentang dhia je..hehe

Ana Farhana said...

eeeeeeeeeeee..x best! :P

Syafiq Ahadin said...

aku tak pernah tengok drama korea.... huhu! tengok nyanyi je. tapi dah kurang, nak kurangkan perkara lagha. woha! :)

Balqis Azhar said...

haha prefer ceramah ustaz azhar..

keri ikhwan said...

dulu-dulu aku pon layan gak drama korea nih.. tp sejak bizi nih dah lama tinggal.. *bahaya penangan korea ni.. bleh ketagih

ainol akasyah said...

cuber la korang layan ONEHD bg yg ade astro beyond tu.. sekali korang da tengok..rase gian wei..hari2 nak tau smbgn nya..bhaha :)

*time cuti sem je la ade mase cm gini kan

Zul Fattah said...

tak pernah layan pun..? best ke?

Budak Gigi Arnab said...

secret garden terbaek r brader!!haha..jgn lupe gak tgok boys over flower~~

Budak Gigi Arnab said...

secret garden terbaek ah!haha..tp jgn lupe gak tgok boys over flower..~~~

miss inna said...

inna pun minat drama korea...

citer SG dgn u'r beautiful tu inna dah tgok dah..^^

Bui Junaidi said...

SECRET GARDEN best...BOYS OVER FLOWER pun best..pendek kata semua drama korea best..kekeke

ketagih drama korea sekarang sampai plan nk g korea next year..manalah tau leh jumpa Hyun Bin atau Lee Min Ho..ahakssss..*_*

محمد رازيق said...

haha.. gua suka layan kartun berepisod bro.. syok.. haha

mainalaa said...

pilihan hati, lama tak wat entry baru? 3hari dah ni. hahaha. mana kaw pergi?

mainalaa said...

pilihan hati, mana entry baru? 3 hari dah ni. mana kaw pergi?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...