Thursday, July 21, 2011

::segmen ringkas-andai aku seorang jutawan::

alhamdulillah..bersyukur kita kerana kita masih dihidupkan pada hari ni..disebabkan semalam saya telah mendapat 2700 orang rakan seperjuangan..jadi hari ni saya nak buat satu segmen ringkas sebelum saya membuat satu segmen yang lagi hebat dan besar..



cara-caranya..


1.buat satu entry mengenai segmen ini dan tajuknya adalah andai aku seorang jutawan..
2.letak banner di atas pada entry anda..
3.kemudian linkkan entry anda di ruangan komen entry ini...
4.nak bebel segala bukan di ruangan entry anda tetapi bebel lah di ruangan komen entry ini..
5.bebelan hendaklah dalam bentuk point dan jangan terlalu panjang..
6.pastikan bebelan anda disertakan dengan link entry anda mengenai segmen ini..
7.segmen ringkas ini akan tamat pada jam 2 petang dan siapa yang bertuah akan dipromosi selama 4 jam di pilihan hati.. www.tips-fb.com

9 comments:

Nurita Zakaria said...

NZ join pg2 sblum ke kelas.....
http://nuritazakaria.blogspot.com/2011/07/andai-aku-seorang-jutawan.html

Andai aku seorang jutawan... :
:: aku akan bawa mak & family menunaikan rukun islam ke 5.
:: aku akan beli kereta idaman ku BMW
:: aku akan beli rumah banglo
:: dan yang paling aku cita-citakan andai aku seorang jutawan membina rumah anak yatim dan orang tua-tua.

Acik said...

andai ku seorang jutawan ... akan kupikir2kan dulu, k! heheeee

Diana @ bilakukatacinta said...

erkk...tak pandai nak berimaginasi sbg seorang jutawanlah...heheeheh

Adibah Jumali said...

andai saya seorang jutawan pastinya:
1. beli kereta
2. tabur2 duit syiling kat orang ramai. hahah :))
3. pergi menunaikan haji dan umrah bersama keluarga.
4. main saham biar duit berganda. hahha :))
5. sedekah sana sini
6. upgrade masjid kat kampung saya. Kasi letak aircond. hoho

dan itu saja

http://dibahviolet.blogspot.com/2011/07/segmen-ringkas-andai-aku-seorang.html

kHaiRunNisSa iRnA said...

saya da join!!! : andai aku seorang jutawan

Andai.....saya ulang ye..ANDAI !! aku seoarang jutawan....akan aku beli kan Yamaha ER6N .... bukan untuk aku tapi untuk En Suami....so pasni x de la malam2 asik cite pasal ER6N ni je.....

peace !!!!

deeyamorten said...

http://sayakongsicerita.blogspot.com/2011/07/andai-aku-seorang-jutawan.html

andai saya seorang jutawan:

-nak bawak family termasuk atuk dan nenek pergi buat haji. insya ALLAH

-nak dermakan sebahagian duit tu kepada yang memerlukan

-nak tolong parents tunaikan hajat dorang and tolong selesaikan masalah dorang

-buat biaya perubatan adik dan ayah

-erm, nak kereta myvi sebijik

Ana Farhana said...

Assalamualaikum,


http://fadhfar.blogspot.com/2011/07/segmen-andai-aku-seorang-jutawan.html


ok,ada beberapa benda nak dibebel kan.. kita cuba ringkas kan..



1) Nak balas jasa ibu bapa,walaupun dengan duit tak dapat balas jasa mereka yang tak ternilai.. ( memberi mereka kesenangan,rumah yang serba lengkap, hantar pergi haji, apa-apa saja mereka mahu.. bercuti bersama, luangkan masa selalu )


2) Nak derma untuk anak-anak yatim.. dan orang yang memerlukan tanpa mendapat nama.


3) Banyak sangat kucing di jalanan,kesian.. nak buat satu rumah utk mereka.. utk jaga kesihatan,makan dan mainan utk kucing2 tersebut.


4) Cuba utk bantu kaum keluarga yang susah,cuba utk membantu meringankan masalah.


5) Nak bina sesuatu utk keperluan agama,mungkin bina masjid,sekola agama @ lain2 yg berkaitan.


6) Kalau diri sendiri pula,cukup la makn minum,tempat tinggal yg baik.. & punya keluarga yg bahagia.


7) Cuba utk membantu ahli keluarga yg mempunyai kesihatan yg kurang baik,supaya semuanya sihat-sihat belaka.


setakat ni,itu sahaja. nak tambah nanti kot ? hehe.mcm bole ? :)

Nur Eyda said...

Andai aku seorang jutawan:

# tak mahu di kenali sebagai seorang jutawan di mata saudara mata dan org sekeliling.

# mahu hidup seperti manusia biasa.tanpa ada perbezaan darjat.

#tak mahu beli sesuatu untuk niat menunjuk.cukup dengan ape yg ade.

#insyaallah.mahu menunaikan rukun islam yang ke-5 bersama keluarga.

# nk jadi jutawan yang simple.hee

http://simatapanda.blogspot.com/2011/07/andai-aku-seorang-jutawan.html

done!

yaya mongeks said...

nk join jugak walaupon mase da tamat..!!!

http://yayabelogg.blogspot.com/2011/07/andai-aku-seorang-jutawan.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...