Friday, December 9, 2011

Cara mengorat awek zaman kini



Tengah mata guwa terkebil-kebil menatap laptop,guwa tertarik dengan status kawan perempuan guwa.'Brader.Kalau lu nak ngorat perempuan,jangan duk guna ayat same je.Bosan la brader!.Tolong la jadi kreatif sikit'.



Guwa paham,kadang-kadang ang tersilap cara nak mengurat.'Hye.Sihat?','Hye.Awak dah makan?' dan 'Hye.Buat ape tu?'.Benda ni terang-terang guwa cakap dah lapok.Sekarang zaman blackberry brader.Bukan zaman Pi Ramlee wayang pacak lagi.So,style ngurat pun kena tukar.Baru orang perempuan cepat sangkut.



Orang kata,kalau kena cara baru senang dapat.Tak gitu?



Jadi meh guwa turunkan sikit ilmu mengurat guwa.Untung-untung menjadi jangan lupa jemput guwa makan nasi minyak ok?



Setakat guwa hidup di dunia yang penuh liku ni,secara kasarnya guwa dapat kategorikan orang perempuan ni kepada 4 jenis.Yang pertama,perempuan yang baik-baik,jaga pemakaian dan jaga tutur bicara.Untuk pengetahuan ang,depa ni pencinta ilmu agama.Jadi cara nak ngurat depa,ang kena bagi apa yang depa cinta.Ilmu!So,perdalamkan ilmu agama ang.



Kalau awek tu ade facebook lagi senang kerja ang.Ang buh je status ang dengan hadis-hadis,kata-kata nasihat atau mutiara kata.Kalau ade sekali awek tu like,teruskan usaha ang.Setiap satu jam pam satu hadis.Tak dapat awek,dapat ang muhasabah diri ang dengan hadis-hadis tu.Hakhak.Silap-silap boleh jadi pakar hadis.



Jenis yang kedua,materialistik.Jenis yang ni semua benda kena ada brand dan duit.No money no talk ok!So,kalau ang gigih jugak nak perempuan yang macam ni,ang kena ada kerja yang bagus-bagus.Lagi bagus kalau ang CEO syarikat.Lepas tu ditambah dengan set kereta BMW,kompem peratus nak dapat awek macam ni tinggi.



Jadi,cara die senang je.Ang kena pastikan setiap gambar ang tu bertemankan dengan kereta bmw ang.Jangan lupa pakai kot dengan speck hitam siap.Lepas tu tag la awek tu.Kalau awek tu like and komen,ada chance la tu.



Jenis yang ketiga,peramah.Bagi guwa,jenis yang ni susah sikit nak mengurat.Tapi yang penting,ang kena tau depa ni jenis layan semua orang sama rata.Tak kiralah kenal atau tak.Kalau tak macam mane guwa boleh cop peramah pulak kan?Sebab peramah la tu.



Nak ngurat awek ni mungkin makan masa jugak la.Caranya ang kena jadi orang yang peramah dan sentiasa caring mengenai hal si dia ni tadi.Ang juga kena jadi pendengar setia.So,ang kena pegang pada prinisip ni,biar bernanah telinga,jangan hati yang bernanah.



Dan jenis yang terakhir adalah jenis yang pemalu tak perlu kata apa-apa.Kalau yang jenis ni paling susah ang nak ngurat.Bukan nak ngurat,nak dengar suara dia pun macam ang menunggu salji turun kat Malaysia.Kalau ang tak bertindak,memang tak dapat la ang.



Caranya,ang kena dekat dengan kawan-kawan dia.Try cari ape yang dia minat and apa yang dia tak minat.Lepas tu datang jumpa guwa ok.Kita sambung lain hari.Fuuuhh..



Penat guwa menaip..



p/s:entry guwa ni buat suka-suka je.jangan amek serius..
www.tips-fb.com

27 comments:

Joe_Hans said...

nak cuba lar idea2 nie.. #ehhh..

Nur Aischa said...

hahaha menarik sgt sgt. pewit hahah :D

Syafiq Ahadin said...

tak minat! haha! buh status maki2 pompuan, apa jadi? kalau ada pompuan like, dia suke kite ke tu pakar hati? hek3! jangan............ tak baik!

euwwwwww~~

Lieyly ︱ Alia said...

wahhh dasyat ! ahahah..

azam said...

poket tebal awek comel eh???

kalau dah jodoh....xkemana...usaha sikit je

Sunah Sakura said...

memang pakar betul la hakim ni.........

nurul nadia nasir said...

hihi dah buat kajian ke pasal perempuan nehh ahaha kemainn :)

kusyi said...

yang letak hadis2 tu bagus. terus jadi pakar hadis. tu yang ai suka tu.. ahahahhaha~ XD

EnciK AxixOu said...

kalau nk ngorat nurse kne selalu sakit k bro ? haha

CintaZulaikha said...

hahhaha, benar segalanya benar di atas...suka3x

erma nazillah said...

baru tau..pompuan ade 4 jenis rupanye..hehe

Aqiim said...

terbaekkk punya tips..
hahaha

umie naziera said...

sya pemalu...auww

zety said...

ade betulnye jugak.hahaha.penulisan yang bagus! tabik.

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Sy dah dapat, tak nak ngorat lagi dah huhu

Lea Isnawi said...

yang 1stu tu xleh blah

last2 nanti terus jd ustaz kot

nuruashia ♥ said...

hohoho...nice tipss

cik nurussalwa said...

amboi~
(tengok tak pasal2 komen terus)

Onitsuka_hana said...

yola tuu :)

DBO Dream Master said...

dashyat...
Tapi tak berhasil...
Setahu aku, zaman skrg cinta pakai duet..
Ada duit confirm cinta le dpat sekali ketik.
Hahaha

safwan ipoh said...

yg ramai pminat cm ner plak nk ngorat??

Zaki YxY said...

Adoi, nak ngorat, pun susah...:-P

Amirul Azfar said...

Adoi..cam 2 ke..baru ak tw..lepas nie jadi ustaz sondol la ak jwbnye..awek yg ak nk ayat nie kategori baik baik la ye ;)

Anonymous said...

Power2,tabik la bro

Din said...

Perempuan ni bagi saya memang misteri sebab nak pikat kena guna teknik yang betul, kalau x melepas la... huhu, masa kat sekolah dulu, lelaki yang feymes ni biasanya adalah lelaki yang periang n kelakar, tapi kalau sampai tahap annoying jadi menyampah plk kn? haha


Di sini juga ada doa >>
Doa Pengasih, Pelembut Hati Suami Isteri Anak dan Sesiapa Sahaja

Anonymous said...

ayat lu gua tabik

far east said...

Mungkin berguna untuk masa hadapan. Sbb gua dh ade awek skrang. Haha gurau

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...