Thursday, March 17, 2011

::erti cinta::



awak..
hari ni saya belajar sesuatu tentang cinta..
baru saya tahu yang cinta tak boleh diungkap dengan kata-kata..
baru saya tahu yang cinta juga tak boleh diukir dengan janji-janji..
kita perlu menyintai seseorang bukan sebab janji kan awak?
kita perlu ikhlas..


awak..
hari ni juga saya belajar sesuatu yang baru..
cinta memang perlukan pengorbanan..
tapi kadang-kadang tu kan awak..
kita perlu korbankan cinta kita..
memang kita akan rasa sakit..
tapi ia untuk kebaikan kedua-dua pihak..
ini yang dinamakan pengorbanan yang sebenar..
tapi..
saya nak awak tahu yang saya tak sanggup kehilangan awak..


awak..
cinta telah banyak mengajar saya erti kehidupan..
cinta mengajar saya erti kesabaran..
cinta mengajar saya erti berusaha..
cinta juga mengajar saya untuk menjadi lebih kental dalam meneruskan hidup ini..


awak..
mungkin sekarang ramai yang tak percaya cinta..
saya sedih sangat awak..
cinta ini adalah anugerah Allah kepada kita..
kita perlu guna dengan sebaik nya kan awak..
kita perlu hargai pemberian Allah ini..


awak..
mungkin saya tak macam lelaki lain..
saya tak romantik,saya tak jiwang..
saya tak pandai nak sweet-sweet ni..
tapi saya akan cuba kalau itu yang awak nak..
sebab cinta mengajar saya untuk memberi dan menerima..


saya harap perasaan dan cinta awak pada saya tidak akan pernah hilang..
sekian~

p/s:tak de idea nak buat entry apa!hukhuk (tak de kene mengena dengan sesiapa pun =) masyeh..)
www.tips-fb.com

23 comments:

lavender harum wangi said...

ngoo, apa pulak tak jiwang. ni jiwang la ni. HAHAHA

me suya said...

oppss..
tak pandai nak sweet..
hello, ni dah sweet ok..
untuk awek eyh.. mesti snyum lebar sekarang ni kalau si dia baca :)

CintaZulaikha said...

alahai, kiutnyerrr...

cik sakdi said...

eleh nak cover xtuju ke sape2 konon.. haha

al_hakim said...

lavendar:hukhuk..ni jiwang ek?bru tau..=P

me suya:hukhuk..ni sweet ea..=)

zulaikha:=)

al_hakim said...

cik saidi:=P

cikmerahjambu said...

alala..sukenyee.. sugar.! :)

Dilla Nur said...

nice entry...hehe...cinta itu suci...yang mengotorkannya manusia itu sendiri... :)

al_hakim said...

cik merah jambu:masyeh..=)

dilla:betui!

bun said...

adoi,comelnye
nak gak nak gak
takde sape nak bagi kat aku ke?

Naddia said...

awak...awak da sgt romantis da nie.
hehe
jgn usya budak comel lame lame

Nur Farah Hani said...

ecececey luah perasaan kat saper nih.. jiwang da ni.. ahahaha.. xd

*i E J a* said...

nice + sweet + lovely giler . . hahahaha . senyum jewp bile bce . .

Wuucin Kimora said...

igt kan ada kena mengena...huhuhu

al_hakim said...

bun:nanti ada yang kasi tu..jgn risau ye..=)

naddia:ye ke ni?hukhuk

farah:sekali sekala..hehe

ieja:=) senyum jugak..

wuucin:hehe..tak tau!=P

cik nurussalwa said...

cinta itu anugerah yang perlu dikawal, bukan dibunuh..

agak2 faham x?

=P

atiEy_[azHa] said...

saya tau kalau awak tak boleh jiwang . tak apa . selagi awak masih sayang saya , saya akan terus menyayangi awak =)

al_hakim said...

cik salwa:faham2..=)

atiey:=)

efa said...

hehe jiwang lak ni huhu cinta itu anugerah Tuhan cintailah ia dan terimalah ia sepenuh hati cewah haha :) nice drawing la yg last tu like la

misz aisya said...

huhu so sweet!

Naddy said...

hargailah pemberian daripadaNya nescaya bahagia di dunia dan akhirat kelak ,InsyaAllah =)

*btw..sweetnya! ,untunglaa~ ^-^

wanie_mn said...

ehem tertelan air liyo baca entri ni. jiwanggsss byk sgt. haha

wanie_mn said...

ehem tertelan air liyo baca entri ni. jiwanggsss byk sgt. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...