Monday, November 21, 2011

::pemilihan wanita oleh lelaki::

Guwa tahu,ada segelintir orang perempuan yang kadang-kadang blur bila cakap pasal kecantikan padahal kecantikan tu salah satu daya penarik kepada lelaki.Jadi,adakah kecantikan tu bermaksud kena pi spa?Pi kerintingkan rambut dan buat rawatan urut mengurut?Jadi tak perlu lah ang nak pi buat research bagai tu.Guwa nak bincangkan pasal benda alah ni kat sini..


Yang pertama,sebelum korang nak kelihatan cantik,korang kena tahu yang korang ni nak cantik untuk siapa.Bagi guwa,berbeza nak kelihatan cantik untuk orang lelaki dan orang perempuan.Orang lelaki ni senang je.Orang perempuan je yang guwa tak bape nak paham.Haha.Mungkin sebab guwa lelaki kot..




Guwa rasa semua orang tahu yang orang lelaki ni simple tapi pentingkan kekemasan.Tak payah pi jauh-jauh.Ang boleh tengok guwa sendiri.Guwa bukan jenis yang suka berfesyen bagai ni.Sebab ape?Sebab guwa tak suka menjadi daya tarikan orang ramai.Kalau orang nak tertarik pun biar cukup dengan sifat natural yang guwa ada.Natural tu yang akan kekal dan benda yang korang buat-buat tu tak kan kekal.


Apa yang guwa nak kaitkan ni?Maksud guwa,lelaki juga akan suka pada perempuan yang kelihatan simple tapi kemas.Bagi guwa sendiri lah,guwa tak kan cari isteri atau isteri's(plural) yang kecantikannya dibuat-dibuat.Guwa rasa orang perempuan ni bermekap bagai bila kat luar je.Guwa tak nak nanti dah kawen isteri guwa nampak pelik bila kat rumah.Sebab tu guwa nak orang yang kecantikannya natural.Baru berselera kat rumah..


Kemudian,guwa rasa korang pun tahu yang orang lelaki ni tak suka berkongsi.Guwa akui yang orang lelaki memang suka kalau ada isteri dua,tiga dan empat.Tapi cuba la ang letak orang lelaki kat tempat orang perempuan yang berkongsi kasih.Guwa yakin yang orang lelaki pun tak sanggup.Tapi memang dah jadi advantage pada orang lelaki dalam bab ni.Tak boleh nak pertikaikan ape lagi.Jadi nasihat guwa,jangan kongsi lelaki ang dengan benda lain.Tak kisahlah ang sayang kucing,barang kemas dan dapur ang macam mane sekalipun,suami jangan diabaikan..


Yang ketiga,sebagai seorang wanita ang kena tahu memasak.Guwa percaya, kalau ang ade skil memasak, ang punya market tu akan melambung-lambung tinggi.Orang lelaki ni pun pandai.Jimat la duit tu kalau makan kat rumah.Haha.Lagipun,sape yang tak nak makan masakan tangan isteri.Bebas daripada ajinamoto..lagi satu,orang perempuan yang pandai memasak ni dianggap seksi tau tak?kehkeh


Then,kalau ang nak seseorang lelaki tertarik dengan ang,ang kena tahu apa yang dia suka dan apa yang dia tak suka.Orang lelaki ni senang je.Bila dia senang dengan seorang perempuan tu,perempuan tu yang dia akan jadikan pilihan hidup.Tak perlu la ang nak jadi cantik macam lisa suraini.Kecantikan tu tak kan kekal right?Ang bayangkan.Bila berkahwin ni ang akan hidup bersama dalam 30 tahun.Jadi tak kan la orang lelaki nak cari pasangan yang menyerabutkan pemikiran diorang.Lagipun,perkahwinan tu kan saling menyenangkan..


Yang terakhir bagi guwa,orang lelaki akan cari orang perempuan yang beragama.Seteruk mana,segangster mana,seotai mana dan semana-mana sekalipun,dia akan cari yang beragama.Guwa yakin,gangster-gangster pun tau pasal syurga neraka.Jadi depa akan cari pasangan yang beragama untuk ubah keluarga depa jadi keluarga yang baik-baik sebelum pergi dari dunia ni..korang percaya tak?


Ini hanya pendapat dari guwa.Kalau ade salah atau silap tolong betulkan.Tapi ada la jugak sikit-sikit yang kena kan?


p/s:guwa nak cite pasal kecantikan atau ape ni?haha..pedulikan..
www.tips-fb.com

11 comments:

k.h.a.l.i.l.a said...

hehee... x disangkal lagi

Syafiq Ahadin said...

tu diaaa!!! aku lelaki dan sangat memahaminya. :)

nak tambah. hek3!

jom bagi hadis. haha!!!! betulkan kalau salah wahai ustaz.
lebih kurang camni la, pompuan dikahwini atas 3 sebab, harta, cantek, agama. Ke 4??? aku tak ingat. betulkan ek. dan pilihlah sebab agama dia. pastu ada sambungan lagi. huhu! aku tak ingat.

ouh yeah!

Tentang Kita said...

sharing is caring....:-)

Dunia Realiti a.k.a Elih said...

Erkk...hehe

pelangi hafyza said...

ye2..setuju dgn smua ni.. dan kalo fyza nak lelaki yang pandai masak gk..leh masak sesama..sweet gtu..hehe

suha said...

ouh. bukan kecantikan semata?

info yang baek ni hee [:

suha said...

ouh. bukan kecantikan semata?

info yang baek ni hee [:

umie naziera said...

ooo,yunk gengster pown nak bini pakai tudung..sblom nie 'makan' sana 'makan' sini tak hengat!!!

Ana Farhana said...

ohhh! sy suka entry nih.. :)

Fathin || Bamir said...

syafik ahadin: ke 4 keturunan die. tp laki mmg camtu la. ke hilir ke hilir ngn org lain. bila nak kawin nak cari yg tutup aurat bagai. apesal? huhu

abel said...

good entry......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...